Portal Rasmi Pejabat Kesihatan Kawasan Beaufort | A+ A A- | Biru Ungu Hijau Oren Merah
Menu Navigasi
Qr Code
Qr Code
Senarai Aktiviti
Tahukah Anda ?
Senyum merupakan satu senaman berbentuk jogging dalaman yang dapat merangsang seluruh tubuh melaui sistem saraf otak dan juga hormon-hormon. Apabila kita tersenyum, badan turut ‘tersenyum’ dan memperlahankan aliran darah yang melalui sinus ke otak. Ini sangat bermanfaat dalam mengelakkan tekanan darah yang tinggi ke otak.
Kalendar Mini PKKB
Ogos 2019
Ah Is Se Ra Kh Ju Sa
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Unit Tibi

my


Pengenalan

klinik Kesihatan Kota Klias yang terletak dua kilometer dari Kampung Klias Kecil merupakan pusat rawatan utama selain Hospital Beaufort. Di buka seawal pukul 8.00 pagi hingga pukul 5.00 petang, klinik ini memberikan pemeriksaan kesihatan yang menyeluruh tetapi lebih menumpukan kepada pemeriksaan ibu mengandung dan anak.

Klinik Kesihatan Kota Klias ini dilengkapi dengan pelbagai kemudahan yang serba lengkap seperti Alat Penimbang Bayi, Microtoist (alat penyukat tinggi), Alat Penimbang Berat Dewasa,  Alat Pemeriksa Darah dan banyak lagi. Sebuah bilik yang menempatkan ibu bersalin dilengkapi dengan alat kelengkapan bersalin juga turut disediakan. Tiada bayaran dikenakan bagi Perkhidmatan Pemeriksaan Ibu mengandung, Rawatan Ibu postnatal, Pemeriksaan Bayi dan Kanak-kanak, Pemeriksaan Pesakit Luar dan Perancang Keluarga. Bayaran sebanyak RM1.00 dikenakan  kepada pesakit luar manakala pendatang asing pula akan dikenakan bayaran sebanyak RM15.00.

 

Carian
 
Mobile
Pilihan Bahasa
Media Sosial
FacebookFeed
Hak Cipta Terpelihara © Portal Rasmi Pejabat Kesihatan Kawasan Beaufort 2019 Dasar Privasi | Dasar Keselamatan

PENAFIAN
Pihak kami tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada portal ini.